Zašto Sudžuk naresci?
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Trajni naresci
Sudžuk se u Gavriloviću proizvodi već više od 20 godina po tradicionalnoj recepturi. Birano, visoko kvalitetno goveđe meso i čvrsto masno tkivo, u harmoniji s odabranim začinima, stvaraju jedan od najboljih Gavrilovićevih proizvoda. Ujednačene je tamnije crvene boje i protkan blagim mirisom dima. Naziv sudžuk potječe od turske riječi „sunduk” što znači domaća kobasica.
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Ujednačene, tamnije crvene boje, obogaćena začinima i blagim okusom češnjaka.
Bogata, intenzivna i primamljiva aroma protkana blagim mirisom dima.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
2085/504
Masti (g)
46
od kojih masne zasićene kiseline (g)
25
Ugljikohidrati (g)
0,5
od kojih šećeri (g)
0,2
Bjelančevine (g)
22
Sol (g)
4,2
Proizvodnja trajnih salama ima dugu tradiciju širom svijeta. Različite kulture razvile su svoje verzije ovih kobasica, često koristeći lokalne začine i tehniku sušenja.
Trajne salame su delikatesa koja se ističe svojom dugotrajnošću i izraženim okusom. Ova mesna poslastica nudi spoj pažljivo odabranih sastojaka i tradicionalne tehnike sušenja, čime se postiže izuzetna trajnost i bogatstvo ukusa. Unatoč regionalnim varijacijama i različitim recepturama, trajne salame ostaju simbol tradicije i gastronomske stručnosti.
DLG SREBRNA MEDALJA
2021
QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS