Zašto Graničarska kobasica naresci?
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Trajni naresci
Malo koja kobasica može reći da je junačka. Svojim nazivom Graničarska kobasica vraća nas u vremena kada su Petrinju naseljavali graničari i odaje počast njihovoj hrabroj borbi protiv Turaka. Blago je slane arome, poznata po specifičnom okusu i lako se narezuje na tanke listiće.
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Sočna, mesnata i blago začinjena tekstura u kombinaciji s blago dimljenom aromom.
Bogata, intenzivna i primamljiva aroma koja nosi note začina, dima i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
1991/481
Masti (g)
43
od kojih masne zasićene kiseline (g)
18
Ugljikohidrati (g)
4,0
od kojih šećeri (g)
2,0
Bjelančevine (g)
19,5
Sol (g)
4,0
Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.
Graničarska kobasica poslužuje se uz tvrdi sir i sezonsko povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce.
Proizvodnja trajnih salama ima dugu tradiciju širom svijeta. Različite kulture razvile su svoje verzije ovih kobasica, često koristeći lokalne začine i tehniku sušenja.
Trajne salame su delikatesa koja se ističe svojom dugotrajnošću i izraženim okusom. Ova mesna poslastica nudi spoj pažljivo odabranih sastojaka i tradicionalne tehnike sušenja, čime se postiže izuzetna trajnost i bogatstvo ukusa. Unatoč regionalnim varijacijama i različitim recepturama, trajne salame ostaju simbol tradicije i gastronomske stručnosti.
QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS