I.  TRI STOLJEĆA POVIJESTI

I. TRI STOLJEĆA POVIJESTI

Tradicija duga 330 godina. Povijest je to kakvom se osim Gavrilovića ne može pohvaliti niti jedan hrvatski brand. Slogan „Odlično je, od Gavrilovića je!“ svoju istinu temelji na bogatoj obiteljskoj tradiciji dugoj devet generacija. Davne 1690. godine prvi obiteljski preci naselili su se u Petrinji, koji pokrenuvši mesarski zanat, nisu mogli ni sanjati da će njihovi potomci biti na čelu jedne od najvažnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe tri stoljeća kasnije. Iz razvijene trgovine, 1821. godine, razvija se mesna industrija koju karakterizira kontinuirani rast opsega proizvodnje i ugleda, te kontinuirana prisutnost na tržištima.

II. Jelica

II. Jelica

Prema liku trogodišnje Jelice Cekuš, kasnije udane Laktić, sestrične Đure Gavrilovića starijeg, u Beču je izrađen zaštitni znak tvornice Gavrilović te po njoj i nazvan “Jelica”. Djevojčica je od malih nogu grickala čvarke i salame te odrastala s tvornicom. Grafičko rješenje Jelice koja u ruci drži Zimsku salamu, osmislio je 1931. godine Andrija Maurović, jedan od najvećih hrvatskih crtača stripova.

III. Gavrilovićka zimska salama

III. Gavrilovićka zimska salama

Gavrilovićka Zimska salama krasila je svečane stolove austrijskih careva, velikog Napoleona i njegovih generala, a svojedobno je i Josip Broz Tito svoju gošću Sofiju Loren oduševio ovom delicijom unikatnog okusa na projekciji snimanja filma „Bitka na Neretvi”.

IV.  ČAJNA KOBASICA

IV. ČAJNA KOBASICA

Dobila je ime sredinom 19. stoljeća u malom baltičkom gradu Rugenwaldeu. Ime „čajna kobasica” izvedeno je izravno iz navike serviranja sendviča pripremljenih od te kobasice u isto vrijeme kada se servirao i čaj.

V.  ODLIČNO JE, OD GAVRILOVIĆA JE!

V. ODLIČNO JE, OD GAVRILOVIĆA JE!

Naš prepoznatljiv slogan stvorio je 1965. godine marketinški stručnjak Marijan Serdarušić, a poruka je uspješno odoljela zubu vremena i već je generacijama sinonim za izvrsnost Gavrilovićevih proizvoda.

VI. JETRENA PAŠTETA

VI. JETRENA PAŠTETA

Tradicija proizvodnje finih pašteta u Gavriloviću seže u davnu 1938. godinu. Kao tehnološku inovaciju toga doba, Gavrilović je Jetrenu paštetu pakirao u hermetički zatvorene limene kutije, preteče današnjih konzervi. Od tada pa do danas, Gavrilovićeve su paštete jedinstveni proizvod u koji je utkano veliko znanje i iskustvo.

VII. MESNI DORUČAK

VII. MESNI DORUČAK

Mesna industrija Gavrilović je prva koja je počela proizvoditi Mesni doručak, mesnu konzervu vrhunske kvalitete. Tajna njegove originalnosti krije se u više od šest desetljeća usavršavanoj proizvodnji, odabiru i soljenju mesa te u optimalnoj termičkoj obradi.