Gavrilovićka Zimska salama naresci
Gavrilovićka Zimska salama naresci Gavrilovićka Zimska salama naresci

Gavrilovićka Zimska salama naresci

Premium trajni naresci

plemenita plijesan - 90 dana zrenja

Kada su 1883. godine talijanski i petrinjski majstori uložili svoje znanje i umijeće u stvaranje nove salame, nisu ni sanjali da su na pragu velikog otkrića Gavrilovićke Zimske salame! Naime, sve salame su se tijekom sazrijevanja „pokvarile” i dobile omotač od bijele plemenite plijesni po kojoj je Gavrilovićka i danas poznata. Upravo je plemenita plijesan zaslužna za posebnu aromu ove salame.

Zašto Gavrilovićka Zimska salama naresci?

Pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora, od najkvalitetnijih komada svinjskog mesa.

  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • od najkvalitetnijih komada svinjskog mesa
  • jedina originalna Gavrilovićka Zimska salama od 1883. godine
  • hladno dimljena na bukovom drvu
  • sazrijeva 3 mjeseca pri čemu se razvija čuvena plemenita plijesan
  • višak plemenite plijesni ručno se četka nakon sazrijevanja
Zašto Gavrilovićka Zimska salama naresci?

Karakteristike

90 dana zrenja

Sazrijeva 90 dana u strogo kontroliranim uvjetima pri čemu se razvija čuvena plemenita plijesan.

Okus

Autentičan okus balansiran kombinacijom dima, začina i plemenite pljesni.

Miris

Intenzivna aroma obogaćena notama dima, začina i bukovog drveta.

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na

100 g

Energija (kJ/kcal)

1956/472

Masti (g)

40

od kojih masne zasićene kiseline (g)

19

Ugljikohidrati (g)

1,0

od kojih šećeri (g)

0,5

Bjelančevine (g)

27

Sol (g)

3,8

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Fini okus Gavrilovićke Zimske salame najbolje dolazi do izražaja uz svježi, hrskavi bijeli kruh. Odlično se sljubljuje s vrhunskim sirevima, polutvrdim ili lagano pikantnim poput ementalera. Ljubitelji jačeg okusa uz Gavrilovićku, poslužit će umak od hrena ili majonezu. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Jeste li znali

U vrijeme kada je nastao recept za Zimsku salamu, u Petrinji nije bilo električne energije. Iz tog razloga salama se mogla proizvoditi samo zimi pa je tako i dobila ime.

Gavrilovićka Zimska salama vodeći je Gavrilovićev proizvod koji se po istoj recepturi proizvodi više od 130 godina. Zbog svog jedinstvenog izgleda i mirisa, Gavrilovićka Zimska salama je sam vrh umijeća naših majstora. Tajna njezine izvornosti krije se u recepturi koja se desetljećima usavršavala kao i u specifičnoj mikroklimi u kojoj se salama proizvodi. Prirodno suha bijela plijesan daje jedinstveni vizualni identitet te poseban okus i miris.

ZLATNA MEDALJA
“Emperor Franz Joseph”
1894. IZLOŽBA U BEČU

DLG ZLATNA MEDALJA
2015 – 2017 – 2021

QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS

Proizvodi

Trajni naresci

Čajna kobasica naresci

Trajni naresci

Graničarska kobasica naresci

Trajni naresci

Kulenova seka naresci

Trajni naresci

Romana naresci

Croatica trajni naresci

Panonica Croatica s paprom naresci

Croatica trajni naresci

Panonica Croatica s chili paprikom naresci

Trajni naresci

Srijemska kobasica naresci