1. Uvod

1.1 Kao i većina web lokacija, web lokacija Gavrilovića koristi kolačiće.

“Kolačići” su male tekstualne datoteke koje web stranice spremaju na vaš uređaj putem web preglednika. Koriste se za omogućavanje rada naših web lokacija i da nam pomognu razumjeti koje su informacije najkorisnije za posjetitelje naših web stranica.

2. Načela kolačića

2.1 Ova se politika kolačića odnosi na one naše web stranice na kojima je prikazana, uključujući bilo koja područja za prijavu klijenta na web stranicu.

2.2 Neki kolačići koje koristimo prikupit će osobne podatke o vama. Bilo koji osobni podaci koji su prikupljeni koristit će se u skladu s našim Politika o privatnosti.

2.3 Nastavljajući upotrebu naših web stranica, prihvaćate da će na vaš uređaj biti postavljeni kolačići kako je istaknuto u ovoj politici o kolačićima.

3. Kako koristimo kolačiće

3.1 Naše web stranice koriste kolačiće s ciljem da vam ponudimo prilagođeno iskustvo u budućnosti, razumijevanje i sjećanje na vaše određene postavke pregledavanja i u marketinške svrhe.

3.2 Mnogi kolačići na našim web stranicama obavljaju osnovne funkcije i omogućuju vam kretanje našom web stranicom. Ove kolačiće nazivamo u ovoj Politici “potrebnim kolačićima”.
Oni su nužni kako biste mogli koristili važne funkcije na našoj stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne skupljaju nikakve osobne informacije.

3.3 Ostali kolačići nisu toliko bitni, ali nam pomažu da shvatimo kako se koriste naše web stranice, a kako bismo poboljšali ono što radimo na mreži.

Ti kolačići prate primjerice koliko dugo traje učitavanje naših web lokacija, kako se koriste i koje informacije se najviše posjećuju na našim web lokacijama. To nam pomaže da poboljšamo način rada naših web stranica, na primjer, osiguravajući da lako pronađete ono što tražite. Oni također pomažu identificirati dijelove naših web lokacija koji ne rade onako kako bi trebali – tako da možemo popraviti stvari i poboljšati web stranice za vas i ostale korisnike. Ove kolačiće nazivamo u ovoj Politici “analitički kolačići”. Njih koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice i usluga.

3.4 Dodatni kolačići omogućavaju našim web lokacijama da vas prepoznaju kada se vratite na naše web stranice. Pomoću njih nam omogućite da se prisjetimo odabira koje ste napravili (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regija gdje se nalazite) i pružaju poboljšane, osobnije značajke. Ove kolačiće u ovoj Politici nazivamo “reklamni kolačići”.

4. Vrste kolačića koje koristimo

4.1 Tablica u nastavku sadrži detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i u koje svrhe ih koristimo:

Ime kolačićaKategorijaIstekUloga
CookieConsentPotrebni12 mjeseciSprema informaciju o odobrenju korisnika za korištenje kolačića
csrftokenPotrebni12 mjeseciPruža zaštitu protiv Cross Site Request Forgeries napada.
_gaAnalitički12 mjeseciKoristi Google Analytics za razlikovanje korisnika.
_gatAnalitičkiDo prestanka posjeta (sesije)Koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva.
_gidAnalitičkiDo prestanka posjeta (sesije)Koristi se za identifikaciju korisnika.
ads/ga-audiencesReklamniDo prestanka posjeta (sesije)Koristi Google AdWords za bilježenje korisnika koji svojim prethodnim ponašanjem na internetu predstavljaju interesnu publiku za potencijalne klijente.
frReklamni3 mjesecaKoristi Facebook za isporuku niza mehanizama za oglašavanje, poput licitiranja u realnom vremenu (real time bidding) od oglašivača treće strane. Koristi se za isporuku, mjerenje i unapređivanje relevantnosti oglasa.
GPSReklamniDo prestanka posjeta (sesije)Koristi ga YouTube za postavljanje jedinstvenih identifikacijskih brojeva na mobilne uređaje kako bi omogućio praćenje korisnika po geografskoj lokaciji.
IDEReklamni12 mjeseciKoristi ga Google-ov sustav za oglašavanje, za registraciju akcija korisnika nakon pregleda ili interakcije s oglasom, s ciljem mjerenja uspješnosti oglasa.
trReklamniDo prestanka posjeta (sesije)Facebook kolačić za praćenje statistike o ponašanju korisnika na web stranici.
VISITOR_INFO1_LIVEReklamni12 mjeseciKoristi ga YouTube na stranicama s ugrađenim YouTube videom, za procjenu propusnosti korisnikove mreže.
YSCReklamniDo prestanka posjeta (sesije)Koristi ga YouTube za registraciju jedinstvenih identifikacijskih brojeva sa svrhom vođenja statistika o video sadržajima koje je korisnik pogledao na YouTube servisu.

5. Kako upravljati kolačićima

5.1 Kada prvi put posjetite našu web stranicu, vidjet će te natpis koji potvrđuje da postavljamo kolačiće, pružajući vam vezu do ove politike o kolačićima i obavještavamo vas da nastavljanjem pregleda ove web stranice, prihvaćate upotrebu kolačića.

5.2 Možete ih blokirati u bilo kojem trenutku. Da biste to učinili, možete aktivirati postavku ovog preglednika koja vam omogućuje da odbijete postavljanje svih ili nekih kolačića. Međutim, ako koristite postavke ovog preglednika za blokiranje svih kolačića (uključujući nužne kolačiće), možda nećete moći pristupiti svim našim dijelovima web stranice ili koristiti sve funkcije koje pružaju naše web stranice.

5.3. Možete ukloniti kolačiće sačuvane u svom računalu putem podešavanja unutar pretraživača. Kao alternative, možete kontrolirati kolačiće treće strane koristeći platforme za poboljšanje privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, pogledajte allaboutcookies.org.

5.4. Koristimo Google Analitiku kako bismo mjerili promet na našoj stranici. Google ima svoju Politiku o privatnosti koja možete pročitati ovdje. Ako želite odustati od praćenja od strane Google Analitike, posjetite Google Analytics opt-out stranicu.

5.5 Saznajte kako upravljati kolačićima na popularnim preglednicima:

5.6. Na našoj web stranici možete pronaći i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

6. Promjene naše politike o privatnosti i politike o kolačićima

S vremena na vrijeme možemo ažurirati našu politiku kolačića. Sve promjene koje unesemo u našu Politiku o kolačićima u budućnost će biti objavljena na ovoj stranici. Povremeno ih otvorite da biste vidjeli ažuriranja ili promjene naše Politike o kolačićima. Nastavljajući koristiti usluge naše web stranice, potvrđujete da ste pročitali i razumjeli najnoviju verziju naše Politike o kolačićima.

7. Daljnja pitanja ili podnošenje žalbe

7.1 Ako imate bilo kakvih upita ili pritužbi u vezi s našom upotrebom kolačića, obratite nam se na detalje u nastavku:

E-poštom: zastita.podataka@gavrilovic.hr

Poštom: Gavrilović d.o.o., Zaštita podataka, Gavrilovićev trg 1, 44 250 Petrinja, RH

Telefonom: +385 (0) 44 811 220