Zašto San Giorgio Mortadella Superiore s maslinama naresci?
Otkrijte izvrsnost u svakom zalogaju naše vrhunske mortadele – savršen izbor za istinske gurmane koji žele uživati u autentičnom i bogatom okusu!
Mortadella Superiore naresci
San Giorgio Mortadella Superiore vrhunska je delikatesa. Mortadela se suši i polagano peče duže vrijeme jer se upravo tim postupkom njezin pravi okus i karakteristična aroma razvijaju do svoje pune raskoši. Naša mortadela se peče i do 14 sati, a mirisi i okusi koji se pritom razvijaju su jednostavno neodoljivi. Ukusne i sočne masline mortadeli daju punoću okusa i mediteranski štih.
Otkrijte izvrsnost u svakom zalogaju naše vrhunske mortadele – savršen izbor za istinske gurmane koji žele uživati u autentičnom i bogatom okusu!
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Bogat, blago začinjen okus koji je istovremeno nježan i profinjen.
Bogata aroma mesa i začina koja se razvija tijekom 14 sati pečenja.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
1021/246
Masti (g)
20
od kojih masne zasićene kiseline (g)
8,4
Ugljikohidrati (g)
2,5
od kojih šećeri (g)
2,5
Bjelančevine (g)
14
Sol (g)
2,3
Važno je da mortadela bude narezana tanko poput papira. Može se rezati i na kockice, a taj se oblik posebno preporučuje ako je obogaćena crnim paprom, pistacijama ili maslinama. Mortadela rezana na kockice najčešće se poslužuje uz aperitive kako bi se stimulirao apetit. Uz tanko narezanu mortadelu najbolje pristaje mirisni talijanski kruh focaccia.
Naziv "mortadela" vjerojatno potječe od latinske riječi "mortarium", što je alat koji se koristio za mljevenje mesa. Mortadela se nekada ručno mljela i dobivala svoj karakteristični sastav.
Naša mortadela je plod strastvene posvećenosti kvaliteti i autentičnosti. Svaki komad mesa pažljivo je odabran kako bi se osigurala najviša kvaliteta, a začini pažljivo izbalansirani kako bi se postigao neodoljiv okus koji će vas oboriti s nogu. Svaka mortadela koja nosi naše ime nije samo rezultat procesa, već i iskustva koje spaja prošlost i sadašnjost, prenoseći vam priču o okusima koji su preživjeli test vremena.