Zašto Milanska salama naresci?
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Trajni naresci
Kao što joj i ime govori, ova talijanska poslastica ima i domaću Gavrilovićevu jednako kvalitetnu verziju. Gavrilovićeva Milanska salama većeg je promjera i priprema se od najboljeg svinjskog mesa. Krupnije je mljevena i mekšeg je zagriza od tradicionalnih kobasica po uzoru na talijanske salame.
Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Laganog, blagog okusa te mekšeg zagriza tipičnog za talijanske salame ove vrste.
Bogata, intenzivna i primamljiva aroma koja nosi note začina i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
1871/452
Masti (g)
40
od kojih masne zasićene kiseline (g)
16
Ugljikohidrati (g)
2,0
od kojih šećeri (g)
0,5
Bjelančevine (g)
21
Sol (g)
4,0
Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak. Milanska naresci spremna je za gurmansko uživanje!
Milansku salamu preporučujemo poslužiti uz zelene masline, marinirane tikvice ili patlidžane. Uz laganiji okus Milanske salame odlično pašu fini mazivi sirevi – kozji ili ovčji mekani sir.
Proizvodnja trajnih salama ima dugu tradiciju širom svijeta. Različite kulture razvile su svoje verzije ovih kobasica, često koristeći lokalne začine i tehniku sušenja.
Trajne salame su delikatesa koja se ističe svojom dugotrajnošću i izraženim okusom. Ova mesna poslastica nudi spoj pažljivo odabranih sastojaka i tradicionalne tehnike sušenja, čime se postiže izuzetna trajnost i bogatstvo ukusa. Unatoč regionalnim varijacijama i različitim recepturama, trajne salame ostaju simbol tradicije i gastronomske stručnosti.
QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS