Kranjska kobasica
Kranjska kobasica Kranjska kobasica

Kranjska kobasica

Kobasica za kuhanje i pečenje

pripremljena po izvornoj recepturi

Kranjskoj kobasici ime je dao austrijski car Franjo Josip 1801. godine na svom putovanju kroz pokrajinu Kranjsku. Seoski gostioničar skromno ga je ponudio svojom domaćom kobasicom koja nije imala neko posebno ime. Oduševljen novim okusom car ju je nazvao Krainer Wurst, Kranjska kobasica, po pokrajini u kojoj se zatekao. Na Božić 2006. godine Kranjske kobasice imale su čast biti dijelom svemirskoga doručka.

Zašto Kranjska kobasica?

Gavrilović kobasice – savršeni spoj kvalitete i okusa koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju!

  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljene na bukovu drvu
  • pripremljene po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržavaju sočnost i mekoću nakon kuhanja
Zašto Kranjska kobasica?

Karakteristike

Izvorna receptura

Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.

Okus

Sočne i fine teksture, te bogatog okusa u kojem dominiraju začini.

Miris

Privlačne arome u kojoj se primjetno ističe dimljeni karakter.

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na

100 g

Energija (kJ/kcal)

1325/320

Masti (g)

28

od kojih masne zasićene kiseline (g)

11

Ugljikohidrati (g)

2,0

od kojih šećeri (g)

2,0

Bjelančevine (g)

15

Sol (g)

2,3

Prijedlozi za serviranje

Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi i obožava umake kao što su kečap i BBQ. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim ili restanim krumpirom.

Jeste li znali

Kobasice dolaze u svim okusima, od pikantnih i ljutih do blagih i delikatnih. To ih čini idealnim izborom za različita jela i prigode.

Priprema kobasica je umjetnost koja se prenosi s generacije na generaciju. Majstori kobasičari održavaju autentične recepte i tehnike, čuvajući tako tradiciju koja seže unatrag stoljećima. Svaka kobasica ima svoju priču, svoj karakterističan okus i miris, bilo da je riječ o dimljenim, pikantnim ili klasičnim verzijama. Miris dima i okus pažljivo odabranih začina vraćaju nas u prošla vremena, dok moderna tehnologija osigurava dosljednu kvalitetu i sigurnost hrane.

Proizvodi

Kobasica za kuhanje i pečenje

Kranjska kobasica

Kobasica za kuhanje i pečenje

Domaća kobasica za kuhanje i pečenje

Kobasica za kuhanje i pečenje

Debrecinska kobasica

Kobasica za kuhanje i pečenje

Roštiljska kobasica

Kobasica za kuhanje i pečenje

Narodna kobasica

Kobasica za kuhanje i pečenje

Safalada

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.

Kolačići za marketing

Ova web stranica koristi Google Analytics za prikupljanje anonimnih informacija kao što su broj posjetitelja na stranicu i najpopularnije stranice.

Omogućivanjem ovog kolačića pomažete nam u poboljšanju naše web stranice.

 

Koristimo Facebook Pixel