Zašto Kranjska kobasica?
Gavrilović kobasice – savršeni spoj kvalitete i okusa koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju!
Kobasica za kuhanje i pečenje
Kranjskoj kobasici ime je dao austrijski car Franjo Josip 1801. godine na svom putovanju kroz pokrajinu Kranjsku. Seoski gostioničar skromno ga je ponudio svojom domaćom kobasicom koja nije imala neko posebno ime. Oduševljen novim okusom car ju je nazvao Krainer Wurst, Kranjska kobasica, po pokrajini u kojoj se zatekao. Na Božić 2006. godine Kranjske kobasice imale su čast biti dijelom svemirskoga doručka.
Gavrilović kobasice – savršeni spoj kvalitete i okusa koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju!
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Sočne i fine teksture, te bogatog okusa u kojem dominiraju začini.
Privlačne arome u kojoj se primjetno ističe dimljeni karakter.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
1325/320
Masti (g)
28
od kojih masne zasićene kiseline (g)
11
Ugljikohidrati (g)
2,0
od kojih šećeri (g)
2,0
Bjelančevine (g)
15
Sol (g)
2,3
Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi i obožava umake kao što su kečap i BBQ. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim ili restanim krumpirom.
Kobasice dolaze u svim okusima, od pikantnih i ljutih do blagih i delikatnih. To ih čini idealnim izborom za različita jela i prigode.
Priprema kobasica je umjetnost koja se prenosi s generacije na generaciju. Majstori kobasičari održavaju autentične recepte i tehnike, čuvajući tako tradiciju koja seže unatrag stoljećima. Svaka kobasica ima svoju priču, svoj karakterističan okus i miris, bilo da je riječ o dimljenim, pikantnim ili klasičnim verzijama. Miris dima i okus pažljivo odabranih začina vraćaju nas u prošla vremena, dok moderna tehnologija osigurava dosljednu kvalitetu i sigurnost hrane.