Cvit Dalmata naresci
Cvit Dalmata naresci Cvit Dalmata naresci

Cvit Dalmata naresci

Croatica trajni naresci

pripremljeni po izvornoj recepturi

Harmonija okusa fino usitnjenog svinjskog mesa i kvalitetnih začina tajna su vrhunskog okusa salame Cvit Dalmata. Iz linije nostalgičnog imena Croatica, okusom i izgledom služi kao vrijedni predstavnik gastronomije dalmatinskog podneblja. Cvit Dalmata dobro je narezivati na tanke listiće koji će i servirani biti vizualno primamljivi – u obliku cvijeta, a okusno osigurati doživljaj punoće.

Zašto Cvit Dalmata naresci?

Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.

  • Premium salama linije Croatica
  • s biranim začinima
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • od kvalitetnih komada svinjskog mesa
Zašto Cvit Dalmata naresci?

Karakteristike

Izvorna receptura

Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.

Okus

Laganijeg okusa i blago slane arome, okusom odražava specifičnosti našeg podneblja.

Miris

Blaga i primamljiva aroma koja nosi note začina, dima i svježeg mesa.

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na

100 g

Energija (kJ/kcal)

1900/459

Masti (g)

41

od kojih masne zasićene kiseline (g)

16

Ugljikohidrati (g)

3,0

od kojih šećeri (g)

0,5

Bjelančevine (g)

19,5

Sol (g)

3,8

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak sa špagom.

Salama Cvit Dalmata pruža potpuni užitak uz vrhunske autohtone hrvatske sireve poput mekog Škripavca, tvrdog Paškog sira, a u pikantnijem scenariju s dimljenim sirevima. Za pravi domaći ugođaj može se poslužiti sa svježim sirom i vrhnjem začinjenim crvenom paprikom i češnjakom.

Jeste li znali

Proizvodnja trajnih salama ima dugu tradiciju širom svijeta. Različite kulture razvile su svoje verzije ovih kobasica, često koristeći lokalne začine i tehniku sušenja.

Trajne salame su delikatesa koja se ističe svojom dugotrajnošću i izraženim okusom. Ova mesna poslastica nudi spoj pažljivo odabranih sastojaka i tradicionalne tehnike sušenja, čime se postiže izuzetna trajnost i bogatstvo ukusa. Unatoč regionalnim varijacijama i različitim recepturama, trajne salame ostaju simbol tradicije i gastronomske stručnosti.

QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS

Proizvodi

Premium trajni naresci

Gavrilovićka Zimska salama naresci

Trajni naresci

Čajna kobasica naresci

Trajni naresci

Graničarska kobasica naresci

Trajni naresci

Romana naresci

Croatica trajni naresci

Panonica Croatica s paprom naresci

Croatica trajni naresci

Panonica Croatica s chili paprikom naresci

Trajni naresci

Srijemska kobasica naresci