Čajna kobasica
Čajna kobasica Čajna kobasica

Čajna kobasica

Trajna kobasica

pripremljena po izvornoj recepturi

Čajna kobasica dobila je ime još sredinom 19. stoljeća u malom baltičkom gradu Rügenwalde. Ova omiljena kobasica brzo je postala glavnim okusom sendviča koji su najčešće servirani baš uz čaj. Njen bogat okus ostao je prepoznatljiv stoljećima, pa je i danas vrlo rado i vrlo često srećemo na mnogim stolovima. Svaka Gavrilović trajna salama nosi u sebi nasljeđe obiteljske tradicije i strastvenu posvećenost stvaranju vrhunskih delikatesa. Pažljivo odabrano meso, najfiniji začini i precizno uravnotežene recepture čine svaku salamu pravim užitkom.

Zašto Čajna kobasica?

Naša salama je sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.

  • od kvalitetnih komada svinjskog mesa
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • tradicionalno dimljena na bukovom drvu
  • s biranim začinima
Zašto Čajna kobasica?

Karakteristike

Izvorna receptura

Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.

Okus

Sočna, mesnata i blago začinjena tekstura u kombinaciji s blago dimljenom aromom.

Miris

Bogata, intenzivna i primamljiva aroma koja nosi note začina, dima i svježeg mesa.

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na

100 g

Energija (kJ/kcal)

1991/481

Masti (g)

43

od kojih masne zasićene kiseline (g)

18

Ugljikohidrati (g)

4,0

od kojih šećeri (g)

2,0

Bjelančevine (g)

19,5

Sol (g)

4,0

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Čajna kobasica poslužuje se uz razne polumasne sireve, majonezu i svježe povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce.

Jeste li znali

Proizvodnja trajnih salama ima dugu tradiciju širom svijeta. Različite kulture razvile su svoje verzije ovih kobasica, često koristeći lokalne začine i tehniku sušenja.

Trajne salame su delikatesa koja se ističe svojom dugotrajnošću i izraženim okusom. Ova mesna poslastica nudi spoj pažljivo odabranih sastojaka i tradicionalne tehnike sušenja, čime se postiže izuzetna trajnost i bogatstvo ukusa. Unatoč regionalnim varijacijama i različitim recepturama, trajne salame ostaju simbol tradicije i gastronomske stručnosti.

QUDAL QUALITY MEDAL, BEST BUY AWARD, COOLEST BRAND AWARDS

Proizvodi

Premium trajna kobasica

Gavrilovićka Zimska salama

Premium trajna kobasica

Čajna kobasica Premium

Premium trajna kobasica

Graničarska kobasica Premium

Premium trajna kobasica

Kulenova seka Premium

Premium trajna salama

Romana Salama

Croatica trajna kobasica

Panonica Croatica s paprom

Croatica trajna kobasica

Panonica Croatica s chili paprikom

Premium trajna kobasica

Sudžukica

Premium trajna kobasica

Srijemska kobasica Premium