Petrinjska šunka
Petrinjska šunka Petrinjska šunka

Petrinjska šunka

Trajna sušena mesa

pripremljena po izvornoj recepturi

Delikatesna Petrinjska šunka proizvodi se od najkvalitetnijih dijelova svinjskog buta, odnosno mišića s pripadajućim tankim špekom. Postupak izrade i specifična svojstva vrlo su slična pršutu što ovaj proizvod čini vrhunskom delicijom. Petrinjska šunka dobila je ime po gradu Petrinji koji je 2007. godine proglašen Gradom Prve hrvatske salame. Rezultat je to stoljetne gospodarske i kulturne povezanosti grada bogate prošlosti i Gavrilovića.

Zašto Petrinjska šunka?

Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.

  • od najkvalitetnijih dijelova svinjskog buta
  • pažljivo birana kvalitetna sirovina
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • blago naglašena nota dima i soli
Zašto Petrinjska šunka?

Karakteristike

Izvorna receptura

Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.

Okus

Bogatog i intenzivnog okusa uravnoteženog slanom i dimljenom aromom.

Miris

Karakterističnog, blago izraženog mirisa prožetog notom dima i začina.

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na

100 g

Energija (kJ/kcal)

1268/305

Masti (g)

23

od kojih masne zasićene kiseline (g)

9,2

Ugljikohidrati (g)

<0,5

od kojih šećeri (g)

<0,5

Bjelančevine (g)

24

Sol (g)

4,0

Prijedlozi za serviranje

Trajna sušena mesa narezuju se na tanke ploške, a mogu se poslužiti i narezana na male kockice. Zbog naglašene note dima i blago slane arome, trajna sušena mesa odlično se slažu uz sir i vrhnje, svježe povrće, osvježavajuće i sočne kockice dinje, zelene masline i razne tvrde sireve.

Jeste li znali

Sušeno meso često zahtijeva dugo vrijeme zrenja kako bi postiglo svoj puni okus. To može potrajati nekoliko mjeseci ili čak godina, ovisno o vrsti i metodi pripreme.

Gavrilović sušena mesa su ne samo hrana, već i simbol istinskog uživanja u gastronomiji. Njihova dugogodišnja tradicija seže unazad desetljećima, a tijekom tog vremena su postala sinonim za vrhunsku kvalitetu i nepogrešivu stručnost u pripremi mesnih proizvoda. Svaki korak u proizvodnji Gavrilović sušenih mesa je pažljivo osmišljen i sproveden kako bi se postigao savršen rezultat.

Proizvodi

Trajna sušena mesa

Petrinjska šunka

Trajna sušena mesa

Buđola

Polutrajna sušena mesa

Delikates vratina u ovitku

Polutrajna sušena mesa

Pečena mesnata slanina

Polutrajna sušena mesa

Pečena svinjska vratina

Polutrajna sušena mesa

Rolani hamburger

Trajna sušena mesa

Panceta Gavrilović