Zašto Petrinjska šunka?
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Trajna sušena mesa
Delikatesna Petrinjska šunka proizvodi se od najkvalitetnijih dijelova svinjskog buta, odnosno mišića s pripadajućim tankim špekom. Postupak izrade i specifična svojstva vrlo su slična pršutu što ovaj proizvod čini vrhunskom delicijom. Petrinjska šunka dobila je ime po gradu Petrinji koji je 2007. godine proglašen Gradom Prve hrvatske salame. Rezultat je to stoljetne gospodarske i kulturne povezanosti grada bogate prošlosti i Gavrilovića.
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Bogatog i intenzivnog okusa uravnoteženog slanom i dimljenom aromom.
Karakterističnog, blago izraženog mirisa prožetog notom dima i začina.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
1268/305
Masti (g)
23
od kojih masne zasićene kiseline (g)
9,2
Ugljikohidrati (g)
<0,5
od kojih šećeri (g)
<0,5
Bjelančevine (g)
24
Sol (g)
4,0
Trajna sušena mesa narezuju se na tanke ploške, a mogu se poslužiti i narezana na male kockice. Zbog naglašene note dima i blago slane arome, trajna sušena mesa odlično se slažu uz sir i vrhnje, svježe povrće, osvježavajuće i sočne kockice dinje, zelene masline i razne tvrde sireve.
Sušeno meso često zahtijeva dugo vrijeme zrenja kako bi postiglo svoj puni okus. To može potrajati nekoliko mjeseci ili čak godina, ovisno o vrsti i metodi pripreme.
Gavrilović sušena mesa su ne samo hrana, već i simbol istinskog uživanja u gastronomiji. Njihova dugogodišnja tradicija seže unazad desetljećima, a tijekom tog vremena su postala sinonim za vrhunsku kvalitetu i nepogrešivu stručnost u pripremi mesnih proizvoda. Svaki korak u proizvodnji Gavrilović sušenih mesa je pažljivo osmišljen i sproveden kako bi se postigao savršen rezultat.