Zašto Delikates vratina u ovitku?
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Polutrajna sušena mesa
Delikates vratina prava je poslastica za ljubitelje sočnog, suhomesnatog zalogaja. Priprema se od svinjskog mesa vrata čiji je blagi okus zaokružen biranim začinima. Tradicionalno dimljenje na bukovu drvu Delikates vratini daje poseban štih.
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Sočnog, blagog i laganog okusa zaokruženog biranim začinima.
Blago dimljena, primamljiva aroma koja nosi note začina i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
782/188
Masti (g)
14
od kojih masne zasićene kiseline (g)
5,6
Ugljikohidrati (g)
2,5
od kojih šećeri (g)
0,8
Bjelančevine (g)
13
Sol (g)
2,0
Polutrajna sušena mesa narezuju se na tanke šnite debljine cca 1 mm. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.
Tanko narezana polutrajna sušena mesa najčešće se serviraju kao glavni sastojak toplih i hladnih sendviča koji se nadopunjuju tvrdim ili topivim sirevima i svježim povrćem. Narezana na kockice ili tanke trakice, polutrajna sušena mesa vrlo su često dio šarenih salata koje u najrazličitijim kombinacijama s povrćem, sirom, vrhnjem i začinima čine pravi osvježavajući obrok. Osim sendviča i salata, polutrajna sušena mesa mogu obogatiti i različite vrste pizza.
Sušeno meso često zahtijeva dugo vrijeme zrenja kako bi postiglo svoj puni okus. To može potrajati nekoliko mjeseci ili čak godina, ovisno o vrsti i metodi pripreme.
Gavrilović sušena mesa su ne samo hrana, već i simbol istinskog uživanja u gastronomiji. Njihova dugogodišnja tradicija seže unazad desetljećima, a tijekom tog vremena su postala sinonim za vrhunsku kvalitetu i nepogrešivu stručnost u pripremi mesnih proizvoda. Svaki korak u proizvodnji Gavrilović sušenih mesa je pažljivo osmišljen i sproveden kako bi se postigao savršen rezultat.