Zašto Rolana šunka u mrežici?
Naše šunke su sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Gavrilović šunke
Sve šunke i lopatice iz uskrsnog programa mogu se konzumirati bez kuhanja jer su kod nas potpuno termički obrađene. Ipak, za potpuni doživljaj okusa preporučujemo prokuhati ih u nesoljenoj vodi do momenta ključanja nakon čega ih se ostavlja da se u toj vodi potpuno ohlade.
Naše šunke su sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Sočnog, blagog i laganog okusa u kombinaciji s blago dimljenom aromom.
Blago dimljena, primamljiva aroma koja nosi note začina i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
716/172
Masti (g)
12
od kojih masne zasićene kiseline (g)
5,0
Ugljikohidrati (g)
1,0
od kojih šećeri (g)
1,0
Bjelančevine (g)
15
Sol (g)
2,5
Okus i miris šunke mogu se oplemeniti dodavanjem začina, zrna papra ili lista lovora. Ljubiteljima pečenja, šunke ili lopatice preporučujemo umotati u tijesto pripremljeno za kruh i ispeći u pećnici. Šunku i lopaticu prethodno nije potrebno kuhati.
Šunke iz naše redovne ponude – Delikates, Stancija i Farmer šunka – osim za kuhanje i pečenje, odlične su za pripremu kvalitetnih salata i sendviča kao mesna podloga.
Šunke se obično pripremaju od svinjskog mesa, iako postoje i druge varijante, poput purećih ili pilećih šunki. Uz to, izvrstan su izvor proteina, važnih za izgradnju i obnovu mišićnog tkiva.
Savršeno sušene i dimljene šunke, odabrane s posebnom pažnjom, pružaju vam neodoljivu harmoniju arome i konzistencije. Ako volite tradiciju, naše šunke su pripremljene s ljubavlju i začinima koji će vas podsjetiti na posebne trenutke.