Zašto Delikates šunka?
Naše šunke su sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Gavrilović šunke
Ručnim odabirom najboljih komada svinjskog buta, s izbalansiranim omjerom mišićnog i masnog tkiva, osigurava se poseban okus Gavrilović Delikates šunke. Izuzetna sočnost proizvoda postiže se blagim dimljenjem na prirodnom bukovom drvu i pečenjem.
Naše šunke su sinonim za izvrsnost – svaki zalogaj otkriva bogatstvo okusa i teksture koji će vas osvojiti.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Sočnog i laganog okusa u kombinaciji s blago dimljenom aromom.
Blago dimljena, primamljiva aroma koja nosi note začina i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
807/194
Masti (g)
14
od kojih masne zasićene kiseline (g)
5,5
Ugljikohidrati (g)
2,0
od kojih šećeri (g)
2,0
Bjelančevine (g)
15
Sol (g)
2,4
Kod vrhunskih šunki treba posebno pripaziti na debljinu rezanja. Šunke se režu tanje od trajnih kobasica. Ovisno o promjeru, kriške trebaju biti od 0,8 do 1,2 mm debljine. Najbolje bi bilo da ploške budu što tanje. Šunke se narezuju isključivo po širini proizvoda, a nikako po bočnoj strani.
Delikates šunka najbolje prija tanko narezana uz polutvrde pikantne sireve poput ementalera ili gaude. Kao dodatak poslužite ju uz šparoge, artičoke ili francusku salatu. Delikates šunku može omotati u tijesto pripremljeno za kruh i ispeći u pećnici.
Šunke se obično pripremaju od svinjskog mesa, iako postoje i druge varijante, poput purećih ili pilećih šunki. Uz to, izvrstan su izvor proteina, važnih za izgradnju i obnovu mišićnog tkiva.
Savršeno sušene i dimljene šunke, odabrane s posebnom pažnjom, pružaju vam neodoljivu harmoniju arome i konzistencije. Ako volite tradiciju, naše šunke su pripremljene s ljubavlju i začinima koji će vas podsjetiti na posebne trenutke.