Zašto Pečena svinjska vratina?
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Polutrajna sušena mesa
Pečena svinjska vratina polutrajni je proizvod, blago je dimljena i osušena na toplom zraku te malo prokuhana. To je proizvod s manjom količinom masnoće, pravilno raspoređene između mišića. Odlikuje je izuzetna sočnost i prijatan miris dima.
Gavrilović proizvodi su sinonim za vrhunsku kvalitetu, tradiciju i autentičan okus koji oduševljavaju generacijama.
Pažljivo biranim začinima postignut je autentičan okus koji se prenosi generacijama.
Vrlo sočnog okusa u kombinaciji s laganom aromom dima.
Blago dimljena, primamljiva aroma koja nosi note začina i svježeg mesa.
Hranjiva vrijednost na
100 g
Energija (kJ/kcal)
804/193
Masti (g)
13
od kojih masne zasićene kiseline (g)
5,2
Ugljikohidrati (g)
2,0
od kojih šećeri (g)
2,0
Bjelančevine (g)
17
Sol (g)
2,4
Pečena svinjska vratina je vrsta mesa koja se konzumira u cijelom svijetu, ali svatko ima svoj specifičan način pripreme.
Priprema se na razne načine od bogatog sendviča, dodatka salatama, umacima, preljevima, zapečenom grahu, varivima, tradicionalnoj sarmi, japraku ili pak do delicije u zelenom papru i finim travama. Fino se sljubljuje sa žalfijom i ružmarinom zapečen sa svih strana na masti ili ulju.
Svakako treba napomenuti da je to fini i mekan komad mesa, te treba minimalnu termičku obradu kako bi ostao sočan, te zadržao svoje kvalitete i finoću.
Sušeno meso često zahtijeva dugo vrijeme zrenja kako bi postiglo svoj puni okus. To može potrajati nekoliko mjeseci ili čak godina, ovisno o vrsti i metodi pripreme.
Gavrilović sušena mesa su ne samo hrana, već i simbol istinskog uživanja u gastronomiji. Njihova dugogodišnja tradicija seže unazad desetljećima, a tijekom tog vremena su postala sinonim za vrhunsku kvalitetu i nepogrešivu stručnost u pripremi mesnih proizvoda. Svaki korak u proizvodnji Gavrilović sušenih mesa je pažljivo osmišljen i sproveden kako bi se postigao savršen rezultat.