
San Giorgio Mortadella Superiore s maslinama
O proizvodu
- 12 biranih začina
- izvorni okus talijanske mortadele
- bez pojačivača arome
- polagano se peče čak do 14 sati
San Giorgio Mortadella Superiore vrhunska je delikatesa. Mortadela se suši i polagano peče duže vrijeme jer se upravo tim postupkom njezin pravi okus i karakteristična aroma razvijaju do svoje pune raskoši. Naša mortadela se peče i do 14 sati, a mirisi i okusi koji se pritom razvijaju su jednostavno neodoljivi. Ukusne i sočne masline mortadeli daju punoću okusa i mediteranski štih.
Prosječna hranjiva vrijednost proizvoda na
- Energija (kJ/kcal)
- Masti (g)
- - od kojih zasićene masne kiseline (g)
- Ugljikohidrati (g)
- - od kojih šećeri (g)
- Bjelančevine (g)
- Sol (g)
100 g
- 1021/246
- 20
- 8,4
- 2,5
- 2,5
- 14
- 2,3
Važno je da mortadela bude narezana tanko poput papira. Može se rezati i na kockice, a taj se oblik posebno preporučuje ako je obogaćena crnim paprom, pistacijama ili maslinama. Mortadela rezana na kockice najčešće se poslužuje uz aperitive kako bi se stimulirao apetit. Uz tanko narezanu mortadelu najbolje pristaje mirisni talijanski kruh focaccia.
Crno vino: Valpolicella
Bijelo vino: Chardonnay
Čuvati na temperaturi do +4ºC