Safalada

O proizvodu

  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljene na bukovu drvu
  • pripremljene po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržavaju sočnost i mekoću nakon kuhanja

To je kobasica od fino usitnjenog svinjskog mesa rađena po tradicionalnoj tehnologiji starih majstora, po sastavu vrlo je slična hrenovkama te se tako i priprema. Termički se obrađuje sušenjem, dimljenjem i kuhanjem. Začinski je ugodno usklađena.

Safalada je smatrana delikatesom na dvoru Habsburške kraljevske obitelji koja se divila njezinom bogatom okusu i profinjenosti aromatičnih začina.

Prijedlozi za serviranje

Prije konzumiranja preporučuje se kratko prokuhati safaladu, a uz dodatak raznih umaka, povrtnih variva i priloga postaje brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana. U safaladi se može uživati i bez dodatne termičke obrade, kao podloga raznim mesnim salatama.

Pivo: Svijetlo pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC