Pileća extra kobasica

O proizvodu

  • dio je skupine proizvoda namijenjene najširem krugu potrošača
  • karakterističnog zakrivljenog oblika

Ova kobasica radi se od strojno otkoštenog pilećeg mesa uz dodatak biljnih masti. Na presjeku je svjetlije boje, a okus je blag. Puni se u karakteristični zakrivljeni ovitak manjeg promjera.

Prijedlozi za serviranje

Polutrajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Tanko narezane polutrajne kobasice predstavljaju sasvim siguran svakodnevni izbor oko kojega će se složiti starije i mlađe, nutricionistički probirljive generacije, a pogotovo naši najmlađi. Uobičajeno se serviraju kao glavni sastojak raznovrsnih toplih i hladnih sendviča koji se nadopunjuju tvrdim ili topivim sirevima i svježim povrćem. Narezane na kockice ili tanke trakice, polutrajne su kobasice vrlo često dio šarenih salata koje u najrazličitijim kombinacijama s povrćem, sirom, vrhnjem i začinima čine pravi osvježavajući obrok. Pizza napravljena s umakom od rajčice, pelata ili kečapa ili pak s umakom od vrhnja i bijelog luka, najpoznatije je jelo u kojem se kao obavezni sastojak nalaze različite polutrajne kobasice.

Gavrilović polutrajne kobasice često se pronalaze i u zahtjevnijim gastronomskim ulogama, u finger-food i salatnim kreacijama za specijalne prilike. I zato – pametno ih je uvijek imati u hladnjaku!

Čuvati na temperaturi do +4ºC