
Pileća extra kobasica
O proizvodu
- dio je skupine proizvoda namijenjene najširem krugu potrošača
- karakterističnog zakrivljenog oblika
Ova kobasica radi se od strojno otkoštenog pilećeg mesa uz dodatak biljnih masti. Na presjeku je svjetlije boje, a okus je blag. Puni se u karakteristični zakrivljeni ovitak manjeg promjera.
Prosječna hranjiva vrijednost proizvoda na
- Energija (kJ/kcal)
- Masti (g)
- - od kojih zasićene masne kiseline (g)
- Ugljikohidrati (g)
- - od kojih šećeri (g)
- Bjelančevine (g)
- Sol (g)
100 g
- 867/209
- 17
- 6,5
- 2,0
- 1,0
- 12
- 1,7
Polutrajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.
Tanko narezane polutrajne kobasice predstavljaju sasvim siguran svakodnevni izbor oko kojega će se složiti starije i mlađe, nutricionistički probirljive generacije, a pogotovo naši najmlađi. Uobičajeno se serviraju kao glavni sastojak raznovrsnih toplih i hladnih sendviča koji se nadopunjuju tvrdim ili topivim sirevima i svježim povrćem. Narezane na kockice ili tanke trakice, polutrajne su kobasice vrlo često dio šarenih salata koje u najrazličitijim kombinacijama s povrćem, sirom, vrhnjem i začinima čine pravi osvježavajući obrok. Pizza napravljena s umakom od rajčice, pelata ili kečapa ili pak s umakom od vrhnja i bijelog luka, najpoznatije je jelo u kojem se kao obavezni sastojak nalaze različite polutrajne kobasice.
Gavrilović polutrajne kobasice često se pronalaze i u zahtjevnijim gastronomskim ulogama, u finger-food i salatnim kreacijama za specijalne prilike. I zato – pametno ih je uvijek imati u hladnjaku!
Čuvati na temperaturi do +4ºC