Petrinjska šunka

O proizvodu

  • od najkvalitetnijih dijelova svinjskog buta
  • pažljivo birana kvalitetna sirovina
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • blago naglašena nota dima i soli

Delikatesna Petrinjska šunka proizvodi se od najkvalitetnijih dijelova svinjskog buta, odnosno mišića s pripadajućim tankim špekom. Postupak izrade i specifična svojstva vrlo su slična pršutu što ovaj proizvod čini vrhunskom delicijom.

Petrinjska šunka dobila je ime po gradu Petrinji koja je 2007. godine proglašena Gradom Prve hrvatske salame. Rezultat je to stoljetne gospodarske i kulturne povezanosti grada bogate prošlosti i Gavrilovića.

Prijedlozi za serviranje

Trajna sušena mesa narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm.

Zbog naglašene note dima i blago slane arome, trajna sušena mesa odlično se slažu uz svježe povrće i osvježavajuće i sočne kockice dinje, zelene masline i razne tvrde sireve.

Crno vino: Merlot, Teran
Bijelo vino: Sauvignon blanc

Čuvati na temperaturi do +10ºC