Pečena svinjska vratina

O proizvodu

  • od kvalitetnih komada svinjskog mesa
  • tradicionalno dimljen na bukovom drvu
  • s biranim začinima
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora

Pečena svinjska vratina polutrajni je proizvod, blago je dimljena i osušena na toplom zraku te malo prokuhana. To je proizvod s manjom količinom masnoće, pravilno raspoređene između mišića. Odlikuje je izuzetna sočnost i prijatan miris dima.

Prijedlozi za serviranje

Pečena svinjska vratina je vrsta mesa koja se konzumira u cijelom svijetu, ali svatko ima svoj specifičan način pripreme.

Priprema se na razne načine od bogatog sendviča, dodatka salatama, umacima, preljevima, zapečenom grahu, varivima, tradicionalnoj sarmi, japraku ili pak do delicije u zelenom papru i finim travama. Fino se sljubljuje sa žalfijom i ružmarinom zapečen sa svih strana na masti ili ulju.

Svakako treba napomenuti da je to fini i mekan komad mesa, te treba minimalnu termičku obradu kako bi ostao sočan, te zadržao svoje kvalitete i finoću.

Čuvati na temperaturi do +4ºC