
Pečena mesnata slanina
O proizvodu
- s biranim začinima
- tradicionalno dimljena na bukovom drvu
- pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
Pečena mesnata slanina, poznatijeg naziva, hamburger, izrađuje se od svinjske leđne slanine. Na presjeku su vidljivi ravnomjerno prošarani mesnati dijelovi i dijelovi špeka. Pečena mesnata slanina malo je dimljena i vrlo sočnog okusa.
Prosječna hranjiva vrijednost proizvoda na
- Energija (kJ/kcal)
- Masti (g)
- - od kojih zasićene masne kiseline (g)
- Ugljikohidrati (g)
- - od kojih šećeri (g)
- Bjelančevine (g)
- Sol (g)
100 g
- 1229/297
- 27
- 10
- 0,5
- 0,5
- 13
- 2,5
Polutrajna sušena mesa narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm.
Tanko narezana polutrajna sušena mesa najčešće se serviraju kao glavni sastojak toplih i hladnih sendviča koji se nadopunjuju tvrdim ili topivim sirevima i svježim povrćem. Narezana na kockice ili tanke trakice, polutrajna sušena mesa vrlo su često dio šarenih salata koje u najrazličitijim kombinacijama s povrćem, sirom, vrhnjem i začinima čine pravi osvježavajući obrok. Osim sendviča i salata, polutrajna sušena mesa mogu obogatiti i različite vrste pizza.
Čuvati na temperaturi do +4ºC