Kranjska kobasica

O proizvodu

  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljene na bukovu drvu
  • pripremljene po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržavaju sočnost i mekoću nakon kuhanja

Kranjskoj kobasici ime je dao austrijski car Franjo Josip 1801. godine na svom putovanju kroz pokrajinu Kranjsku. Seoski gostioničar skromno ga je ponudio svojom domaćom kobasicom koja nije imala neko posebno ime. Oduševljen novim okusom car ju je nazvao Krainer Wurst, Kranjska kobasica, po pokrajini u kojoj se zatekao.

Na Božić 2006. godine Kranjske kobasice imale su čast biti dijelom svemirskoga doručka.

Prijedlozi za serviranje

Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi i obožava umake kao što su kećap i BBQ. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim ili restanim krumpirom.

Pivo: Svijetlo ili tamno pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC