Hrenovke frankfurter

O proizvodu

  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljene na bukovu drvu
  • pripremljene po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržavaju sočnost i mekoću nakon kuhanja

Frankfurter hrenovke ponosno nose titulu najkvalitetnijeg proizvoda u svojoj grupi. Izrađuju se od posebno odabrane sirovine i tradicionalnih začina uz primjenu moderne tehnologije što je garancija standardne visoke kvalitete i njihova prepoznatljivog okusa. Sastoje se od svinjskog mesa, napunjene su u prirodno ovčje crijevo te se suše, kuhaju i dime.

Kobasice slične današnjim frankfurterkama konzumirale su se još u doba Homera i Odiseja u devetom stoljeću prije Krista. Na način kakav je i danas poznat, prvi put su pripremljene davne 1280. godine u Frankfurtu (na Maini) i tada se smatralo da su hrenovke jedino u tom gradu originalne frankfurterke. Svjetsku popularnost ove hrenovke postižu u 17. stoljeću kada se bavarski mesar, Johann Georg Lahner, iz Frankfurta preselio u Beč i sa sobom donio umijeće pravljenja frankfurter hrenovki. Originalni hot dog je kombinacija Frankfurter hrenovki i peciva.

Prijedlozi za serviranje

Frankfurterice su izvrsne za brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana uz dodatak raznih umaka i priloga. Poslužujemo ih, najčešće, kratko prokuhane ili pečene u tijestu. Sočni užitak za samo 3 minute!

Pivo: Svijetlo pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC