Domaći jeger

O proizvodu

  • dio je skupine proizvoda namijenjene najširem krugu potrošača
  • karakteristične forme koluta

Priprema se od usitnjenog svinjskog mesa. Puni se u ovitak manjeg promjera i oblikuje u karakterističnu formu koluta nakon čega se suši, dimi i peče. Sliku presjeka jegera čine pravilno izmiješani usitnjeni dijelovi mesnih komadića i kockica špeka. Jeger ima okus i blagi miris po dimu i pečenom mesu.

Prijedlozi za serviranje

Polutrajne kobasice narezuju se na deblje ploške. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Polutrajne kobasice predstavljaju sasvim siguran svakodnevni izbor oko kojega će se složiti starije i mlađe generacije. U najrazličitijim kombinacijama sa sirom, vrhnjem te prema želji sa senfom, kečapom ili domaćim umakom od hrena predstavljaju pravi ukusan obrok.

Čuvati na temperaturi do +4ºC