Zapečene Gavrilović "Frankfurterke" s gaudom i senfom
Priprema
Na maslinovom ulju prepržimo kockice povrća (luk, patlidžan, tikvica, paprika), dodamo pasiranu rajčicu, pustimo da prokuha i začinimo solju, paprom i ljutim ketchupom. Tako pripremljeni pikantni umak stavimo na stranu. Sa šnita kruha odrežemo koricu i namažemo ih maslacem. Namazane šnite kruha prekrijemo kolutima Gavrilović Frnakfurter hrenovki, naribanim sirom gouda i dekoriramo štapićem paprike. Zapečemo pripremljene sendviče na 200 °C cca 10 minuta i složimo na tanjur s pikantnim umakom od povrća.
Sastojci
Gavrilović Frankfurter hrenovke |
100 g
|
Gauda sir |
30 g
|
Kruh s bućinim sjemenkama |
60 g
|
Maslac |
10 g
|
Paprika |
10 g
|
Tikvice |
10 g
|
Patlidžan |
10 g
|
Luk |
10 g
|
Pasirana rajčica |
30 g
|
Ketchup |
10 g
|
Maslinovo ulje |
10 ml
|
Sol |
1 g
|
Papar |
1 g
|