U Gavriloviću i dalje cvjetaju salame

U Gavriloviću i dalje cvjetaju salame

Pogledan 884 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Buket Gavrilovićevih premium trajnih salama Croatica obogaćen je s nova dva cvijeta autohtonog hrvatskog okusa – salamama Fiore salamino i Primorska rožica, čije samo ime govori o tradicionalnoj recepturi i originalnom načinu posluživanja...

Sastojci

Buket Gavrilovićevih premium trajnih salama Croatica obogaćen je s nova dva cvijeta autohtonog hrvatskog okusa – salamama Fiore salamino i Primorska rožica, čije samo ime govori o tradicionalnoj recepturi i originalnom načinu posluživanja.

Premium salame Croatica – Fiore salamino, Primorska rožica te ranije predstavljeni Kulenov cvijet i Cvit Dalmata – svojim okusom odražavaju specifičnost našeg podneblja istovremeno spajajući temeljne značajke kojima se odlikuju vrhunski proizvodi Gavrilovića. Salame nostalgičnog imena također su posebne po širem promjeru s ujednačenim rasporedom mesa, masnih dijelova i začina.

Kako servirati salame Croatica?

Široka lepeza Gavrilović trajnog asortimana obogaćena je tako novim salamama koje se mogu konzumirati u različitim prigodama, od doručka, marende ili gableca, u sendviču, za ručkom ili na plati kao hladno predjelo ili kao ukusan večernji zalogaj.

Vole se s vrhunskim autohtonim hrvatskim sirevima poput mekog Škripavca, tvrdog Paškog sira, a u pikantnijem scenariju s dimljenim sirevima. Za pravi domaći ugođaj salame Croatica mogu se poslužiti sa svježim sirom i vrhnjem začinjenim crvenom paprikom i češnjakom. A kako bi salame i procvjetale, potrebno ih je narezati na tanke listiće i servirati ih, kako drugačije, nego u obliku cvijeta.