Tortilla s lukom i Gavrilović Kuhanom šunkom

Tortilla s lukom i Gavrilović Kuhanom šunkom

4

Pogledan 2516 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške. Luk također narezati na ploške. Feferone usitniti, a peršin sitno nasjeckati. U velikoj tavi (28 cm) s poklopcem na zagrijanom ulju pržiti krumpir i luk oko 15 min. Zatim dodati Kuhanu šunku izrezanu na manje listiće i ostaviti još 5 min na laganoj vatri. Dodati feferone. Jaja razmutiti, dodati im sol, papar i sitno nasjeckani peršin. Jaja preliti preko šunke i povrća, ponovo poklopiti i peći oko 10 minuta da se stisnu.

Pečenu tortillu izrezati na kriške i poslužiti s kiselim blagim feferonima.

Autor: Renata Šišak

Sastojci

4 luka

1/2 kg krumpira

15 dkg Gavrilović kuhane šunke

4 kisela slatka feferona

1 svežnjić peršina

4 jaja

sol, papar i malo ulja