Svitak Gavrilović Frankfurter u sjemenkama sezama

Svitak Gavrilović Frankfurter u sjemenkama sezama

1 osoba

Pogledan 7008 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na maslinovom ulju prepržimo kockice povrća (luk, patliđan, tikvica, paprika) uz dodatak soli i papra, te ocijedimo prženo povrće na papirnatom ubrusu. Na vlažnom papirnatom ubrusu raširimo koru za savijaču i prerežemo po dužini. Na doljnjem dijelu rasporedimo pržene kockice povrća i Gavrilović Frankfurter po sredini. Savijemo rubove prema unutra i zarolamo svitak. Uvaljamo svitak u brašno, zatim u razmućeno jaje koje smo prethodno posolili, pa u smjesu krušnih mrvica i sjemenki lana. Pohamo svitak na vrućem ulju i ocijedimo na papirnatom ubrusu. Uz pohani svitak serviramo ketchup.

Sastojci

Gavrilović Frankfurter hrenovke 60 g
Tikvice 15 g
Luk 15 g
Paprika 15 g
Patlidžan 15 g
Kore za savijaču 25 g
Sol 2 g
Papar 1 g
Brašno 10 g
Jaja 0,5 kom
Krušne mrvice 20 g
Sjemenke sezama 20 g
Maslinovo ulje 10 ml
Ulje 50 ml
Ketchup 0,040