Šunka s prokulicama u umaku od senfa i sira

Šunka s prokulicama u umaku od senfa i sira

za 4 osobe

Pogledan 3009 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Prokulice kuhati oko 10 minuta. U tavi za pečenje ugrijte malo maslaca i dodajte nasjeckani luk. Kad postane staklast, dodajte prokulice pa ih pržite sve dok ne dobiju boju. Dodajte i češnjak. Umiješajte Gavrilović kuhanu šunku izrezanu na komadiće, vrhnje, senf, naribani sir i na kraju peršin. Začinite solju i paprom.

Sve dobro promiješajte i poslužite toplo. Uz ovo jelo dobro pristaju svi začini pa upotrijebite vama najdraže.

Autor: Ankica Šišak

Sastojci

20 dkg Gavrilović kuhane šunke

25 dkg prokulica

1 crveni luk,1 češanj češnjaka

1 dl kiselog vrhnja

10 dkg sira (gouda)

prstohvat peršina, maslac, žlica senfa

sol, papar