San Giorgio mortadela sa sjemenkama suncokreta

San Giorgio mortadela sa sjemenkama suncokreta

1 osoba

Pogledan 5587 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

San Giorgio mortadelu narežemo na trokute te ih uvaljamo u brašno, zatim u razmućeno jaje (koje smo prethodno posolili), pa u krušne mrvice pomiješane sa sjemenkama suncokreta. Tako pripremljene trokute pohamo u vrućem ulju te ocjedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu. Uz pohanu mortadelu serviramo buket od zelene salate i crvenog radiča s rotkvicama, te umak u koji smo umješali kiselo vrhnje, majonezu, sjeckani češnjak i sjeckano svježe bilje (kopar, list peršina).

Sastojci

San Giorgio mortadela 140 g
Brašno oštro 20 g
Jaja 0,5 kom
Krušne mrvice 30 g
Ulje 50 ml
Sol 2 g
Kiselo vrhnje 20 g
Češnjak 5 g
Peršin 2 g
Majoneza 10 g
Zelena salata 30 g
Radić 30 g
Rotkvice 20 g
Kopar 2 g