Rolada od krem sira i Zimske salame

Rolada od krem sira i Zimske salame

Pogledan 1020 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na čistu radnu površinu širine 50 cm stavite komad prozirne folije. Na sredinu folije stavite sir i poklopite ga s drugom prozirnom folijom (folije će se kasnije lakše razdvojiti ako gornju foliju odrežete malo dužu od donje).

Oprezno rolati krem sir valjkom i oblikovati ga u tanki kvadrat, ostavljajući malo prostora na krajevima folije. Skinite gornji sloj folije i čitavu površinu prekrijte s tankim šnitama Zimske salame. Lagano vratite foliju na salamu i okrenite na drugu stranu tako da krem sir bude ponovo na vrhu. Skinite foliju i poslažite prethodno izrezani luk na kolutiće ravnomjerno po siru. Rolajte salamu što je tanje moguće u lijepu dugu roladu. Kako rolate tako postepeno odljepljujte i donji sloj folije. Roladu režite i krišku stavite između dva krekera. Dobar tek!

Autor: Valentina Barić

Sastojci

180 g krem sira
180 Gavrilović Zimske salame (tanko narezane)
2 mlada luka
20 krekera za za serviranje