Rižoto s Gavrilović pečenom mesnatom slaninom i tikvicama

Rižoto s Gavrilović pečenom mesnatom slaninom i tikvicama

1 osoba

Pogledan 15785 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša), sitno sjeckani češnjak i Gavrilović Pečenu mesnatu slaninu narezanu na štapiće. Dodamo rižu, na kratko propržimo da se riža ocakli, te podlijemo s vinom i vodom (0,2 l). Kada prokuha dodamo tikvice narezane na kockice i vrhnje za kuhanje, pa polako pirjamo dok riža ne popije svu tekućinu.Okus doradimo paprom, maknemo s vatre, te umješamo parmezan i maslac. Složimo rižoto na tanjur, te dekoriramo s listićima origana, prženom ploškom tikvice i crvenom paprikom.

Sastojci

Gavrilović Pečena mesnata slanina 80 g
Tikvice 80 g
Vrhnje za kuhanje 100 ml
Luk 40 g
Riža arborio 80 g
Bijelo vino 20 ml
Parmezan 10 g
Maslac 10 g
Sol 2 g
Papar 1 g
Origano 2 g
Crvena paprika 10 g
Maslinovo ulje 10 ml
Češnjak 3 g