Rižoto s Gavrilović Kranjskom kobasicom i crvenim grahom

Rižoto s Gavrilović Kranjskom kobasicom i crvenim grahom

1 osoba

Pogledan 17655 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša) i Gavrilović Kranjsku kobasicu narezanu na kolutiće. Dodamo rižu, na kratko propržimo da se riža ocakli te podlijemo vinom i vodom (0,2 l). Kada prokuha, dodamo kuhani grah i vrhnje za kuhanje, pa polako pirjamo dok riža ne popije svu tekućinu. Okus doradimo senfom i paprom, maknemo s vatre te umješamo parmezan i maslac. Složimo rižoto na tanjur i dekoriramo listićima majčine dušice.

Sastojci

Gavrilović Kranjske kobasice 100 g
Luk 30 g
Crveni grah 60 g
Vrhnje za kuhanje 50 g
Senf 10 g
Riža arborio 80 g
Sol 3 g
Papar 1 g
Majčina dušica 3 g
Ulje 10 ml
Maslac 10 g
Parmezan 10 g
Bijelo vino 10 ml