Rezanci s Gavrilović Kranjskom kobasicom i šampinjonima
Priprema
Na ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša), Gavrilović Kranjsku kobasicu narezanu na kolutiće, šampinjone narezane na četvrtine i sitno sjeckani češnjak. Podlijemo vinom i polako pirjamo dodavajući vodu (0,1 l). Ulijemo vrhnje za kuhanje, pustimo da prokuha i dodamo tagliatelle kuhane al dente u slanoj vodi. Promiješamo, doradimo okus paprom, maknemo s vatre i umješamo parmezan i maslac. Tjesteninu pažljivo složimo na tanjur (prihvataljkom za tjesteninu) i dekoriramo majčinom dušicom.
Sastojci
Gavrilović Kranjske kobasice |
100 g
|
Tagliatelle |
80 g
|
Šampinjoni |
60 g
|
Luk |
40 g
|
Bijelo vino |
10 ml
|
Sol |
3 g
|
Papar |
1 g
|
Parmezan |
10 g
|
Maslac |
10 g
|
Vrhnje za kuhanje |
100 ml
|
Majčina dušica |
3 g
|
Češnjak |
3 g |
Ulje |
10 ml
|