Rezanci s Gavrilović Kranjskom kobasicom i šampinjonima

Rezanci s Gavrilović Kranjskom kobasicom i šampinjonima

1 osoba

Pogledan 14779 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša), Gavrilović Kranjsku kobasicu narezanu na kolutiće, šampinjone narezane na četvrtine i sitno sjeckani češnjak. Podlijemo vinom i polako pirjamo dodavajući vodu (0,1 l). Ulijemo vrhnje za kuhanje, pustimo da prokuha i dodamo tagliatelle kuhane al dente u slanoj vodi. Promiješamo, doradimo okus paprom, maknemo s vatre i umješamo parmezan i maslac. Tjesteninu pažljivo složimo na tanjur (prihvataljkom za tjesteninu) i dekoriramo majčinom dušicom.

Sastojci

Gavrilović Kranjske kobasice 100 g
Tagliatelle 80 g
Šampinjoni 60 g
Luk 40 g
Bijelo vino 10 ml
Sol 3 g
Papar 1 g
Parmezan 10 g
Maslac 10 g
Vrhnje za kuhanje 100 ml
Majčina dušica 3 g
Češnjak 3 g
Ulje 10 ml