Punjeni kosani odrezak sa San Giorgio mortadelom i dimljenim sirom

Punjeni kosani odrezak sa San Giorgio mortadelom i dimljenim sirom

1 osoba

Pogledan 6516 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Mljevenom mesu dodamo kockice San Giorgio mortadele, sol, papar, razmućeno jaje, sjeckani luk, češnjak i list peršino te krušne mrvice namočene u mlijeko. Sve dobro izmiješamo i pustimo da odstoji 30 minuta. Smjesu rasporedimo na aluminijsku foliju izrezanu u pravokutnik (10x15 cm), po sredini stavimo štapiće dimljenog sir, zarolamo i stisnemo kao bombon promjera 4 cm. Bombon pečemo u pećnici otprilike 20 minuta na 180 °C. Na maslinovom ulju prepržimo kockice povrća (šampinjone, papriku, patliđan, tikvicu i ljubičasti luk) uz dodatak soli i papra, pazeći pritom da nam povrće ostane hrskavo (cca 2 minute).

Pečeni bombon prerežemo u koso i složimo na povrće. Dekoriramo listom peršina.

Sastojci

Miješano mljeveno meso
100 g
San Giorgio mortadela 50 g
Luk 30 g
Jaja 0,5 kom
Krušne mrvice 20 g
Mlijeko 30 ml
Sol 5 g
Papar 2 g
Dimljeni sir 30 g
Češnjak 3 g
Peršin list 3 g
Maslinovo ulje 15 ml
Tikvice 50 g
Paprika 60 g
Patliđan 50 g
Ljubičasti luk 40 g
Šampinjoni 40 g