Popečci sa San Giorgio mortadelom i pečenom mesnatom slaninom

Popečci sa San Giorgio mortadelom i pečenom mesnatom slaninom

1 osoba

Pogledan 5855 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Mljevenom mesu dodamo kockice San Giorgio mortadele i Gavirlović pečene mesnate slanine, sjemenke suncokreta, sol, papar, razmućeno jaje, sjeckani luk, češnjak i majčinu dušicu te pola količine krušnih mrvica namočenih u pola količine mlijeka. Sve dobro izmiješamo i pustimo da odstoji pola sata. Od smjese oblikujemo popečke uvaljamo ih u preostale mrvice i polako popržimo na ulju. Oguljeni krumpir narežemo na kocke, skuhamo u slanoj vodi, ocjedimo, dodamo preostalo vruće mlijeko i maslac te protisnemo.

Ovako pripremljen pire od krumpira serviramo uz popečke te dekoriramo rotkvicama i majčinom dušicom.

Sastojci

Miješano mljeveno meso 100 g
San Giorgio mortadela 25 g
Pečena mesnata slanina 25 g
Luk 30 g
Jaja 0,5 kom
Krušne mrvice 40 g
Sjemenke suncokreta 20 g
Sol 5 g
Papar 2 g
Češnjak 3 g
Ulje 50 ml
Krumpir 250 g
Maslac 20 g
Mlijeko 60 ml
Majčina dušica 2 g
Rotkvice 20 g