Popečci od kus-kusa s Gavrilović šunkom

Popečci od kus-kusa s Gavrilović šunkom

4 osobe

Pogledan 918 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Kus-kus preliti toplom vodom i pustiti 15 minuta da odstoji dok ne nabubri.

Usitnjeni luk i češnjak dodati u meso te nakon toga dodati sve ostale začine, na kockice narezanu šunku i jaje. Dobro izmiješati kako bi se sve dobro povezalo. Namočeni kus-kus osijediti i umiješati u meso te ostaviti da odstoji 15 minuta.

Vlažnim nauljenim rukama oblikovati loptice, posložiti na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Prekriti loptice papirom za pečenje i pritisnuti (za to koristim drvenu dasku) kako bi popečci bili jednake debljine.

Peći na 220° oko pola sata. Popečci se mogu peći i u tavi na ulju.
Pečene popečke malo ohladiti pa poslužiti na posteljici od listova zelene salate koja može biti ukras, ali odlično odgovara uz svaki zalogaj, osvježava i nije ju potrebno začiniti.

Autor: Zora Matika

Sastojci

500 g mljevenog mesa (miješano ili pileće/pureće)
200 g Gavrilović šunke
1 šalica (200 ml) kus-kusa
2 žlice tople vode
3 češnja češnjaka
2 glavice luka
1 jaje
sol
papar
đumbir
mljevena crvena paprika