Pohani kruh s Gavrilović Jetrenom paštetom i mozzarellom

Pohani kruh s Gavrilović Jetrenom paštetom i mozzarellom

1 osoba

Pogledan 7369 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Odrežemo koricu s dvije šnite toast kruha i premažemo ih Gavrilović Jetrenom paštetom koju smo prethodno začinili solju, paprom i sjeckanim češnjakom. Jednu namazanu šnitu pokrijemo sitnim kockicama mozzerelle, pokrijemo sve drugom namazanom šnitom i prerežemo na dva dijela. Uvaljamo trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje (koje smo prethodno posolili), pa u krušne mrvice. Ponovo uvaljamo trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako nam sir ne bi iscurio tijekom pohanja. Tako pripremljene trokute pohamo u vrućem ulju te ocijedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu.

Uz pohani kruh s paštetom serviramo mini rajčice te umak u koji smo umiješali jogurt, majonezu i sjeckano sviježe bilje (vlasac, majčina dušica).

Sastojci

Gavrilović Jetrena Pašteta 20 g
Mozzarella 25 g
Toast kruh 40 g
Brašno oštro 20 g
Jaja 1 kom
Krušne mrvice 50 g
Jogurt 20 g
Majoneza 10 g
Vlasac sviježi 3 g
Majčina dušica svježa 3 g
Mini rajčica 60 g
Sol 2 g
Ulje 50 ml
Papar 1 g
Češnjak 5 g