Peka s povrćem i zeljem

Peka s povrćem i zeljem

za 4-6 osoba

Pogledan 1938 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Krumpire oguliti, posoliti i popapriti, staviti u duboki pekač (za peku). Meso začiniti, staviti preko krumpira, posuti biljem i sve dobro promiješati s krumpirima i opet staviti meso na vrh. Sa strane staviti na jedan kup kiselo zelje, a po vrhu svježe paprike, rajčice i luk. Politi maslinovim uljem i malvazijom (ili nekim drugim bijelim suhim vinom). Staviti peći, nakon 45 minuta okrenuti i peći još 20 minuta.
U slast!

Autor: Suzana Botica

Sastojci

1 kg teletine
1 kg puretine
svježe paprike
svježe rajčice
svježe začinsko bilje
luk
maslinovo ulje
malvazija
sol, papar
2 kg krumpira
1/2 kiselog zelja