Pancerote

Pancerote

Za 4 osobe

Pogledan 7803 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Kvasac izmrviti u mlijeku sa šećerom i ostaviti kratko da se digne. U posudi promiješati brašno, sol i malo ulja. Dodati kvasac i postupno dodavati vodu miješajući tijesto. Ostaviti sat vremena da se digne.

Naribati Posebnu kobasicu i pomiješati sa sirom, kečapom i origanom.

Nakon što se tijesto diglo, razvaljati ga na tanje i okruglom posudom vaditi (rezati) krugove. Na sredinu svakog kruga staviti smjesu za punjenje, preklopiti i dobro pritisnuti rubove kako punjenje ne bi iscurilo za vrijeme prženja. Svaku pancerotu kratko popržiti s obje strane.

Autor: Marina Došen

Sastojci

500 g brašna
2,5 dcl tople vode
malo ulja
1 žlica soli
1 žličica šećera
1/2 kockice svježeg kvasca
1 dcl toplog mlijeka

250 g Gavrilović Posebne kobasice
150 g ribanog sira za pizzu
150 ml kečapa
malo origana

ulje za prženje