Mahune i bob s Gavrilović Kranjskim kobasicama

Mahune i bob s Gavrilović Kranjskim kobasicama

60 minuta

Pogledan 1649 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na maslinovom ulju dinstati sitno narezani crveni luk. Pred kraj dinstanja dodati 1 češanj češnjaka, podliti vodom i staviti kobasice. U drugi lonac zakuhati vodu te dodati mahune i bob. Kuhati 5 minuta te ocijediti i staviti sa strane.

Kuhati kobasice 15 minuta te dodati vode, dodati krumpir i mrkvu narezane na kockice. Kuhati 10 minuta, dodati zapršku i sve zajedno zakuhati. Dodati sitno narezan češnjak i 2 žlice Vegete, soli po potrebi. Ocijeđeni bob i mahune dodati te kuhati oko 15 minuta, odnosno dok bob i mahune ne omekane. Po želji dodati peršin pri kraju.

Autor: Mladen Sabljak

Sastojci

2 para Gavrilović Kranjskih kobasica
400 g smrznutih mahuna
400 g smrznutog boba
2 glavice luka
4 češnja češnjaka
2 male mrkve
po potrebi sol, peršin, maslinovo ulje i brašno
2 žlice Vegete
700 g krumpira
1 kiselo vrhnje