Lovački ražnjići

Lovački ražnjići

1 osoba

Pogledan 14762 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Gavrilović Kranjsku kobasicu prerežemo po dužini, a zatim svaku polovicu na tri dijela. S Gavrilović Pečene mesnate slanine skinemo kožu i narežemo na komade malo veće od narezane kobasice. Tikvicu prerežemo po dužini i narežemo debljine kao kobasice i slaninu, a krumpir skuhamo do pola pod korom, ogulimo i narežemo na istu veličinu kao tikvicu. Pripremljene sastojke nabodemo na ražnjiće i ispržimo na ulju uz jedno okretanje. Luk narežemo na ploške i prepržimo na ulju uz dodatak soli i papra, te nakratko (cca 5 minuta) popirjamo podlijevajući vodom (0,1 l) i serviramo uz ražnjiće. Dekoriramo svježim koprom i mini rajčicom.

Sastojci

Gavrilović Kranjska kobasica 100 g
Mesnata pečena slanina 100 g
Tikvice 100 g
Krumpir 60 g
Ljubičasti luk 60 g
Sol 4 g
Papar 1 g
Mini rajčica 10 g
Kopar 2 g
Ulje 30 ml

Preporučamo Vam i ove recepte

  • Rezanci s Gavrilović Kranjskom kobasicom i...
  • Lovačka večera
  • Gavrilović Kranjske kobasice s kiselim zeljem...