Gavrilović Kranjske kobasice s kiselim zeljem i kuhanim krumpirom

Gavrilović Kranjske kobasice s kiselim zeljem i kuhanim krumpirom

1 osoba

Pogledan 25243 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Na ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša) i sitno sjeckani češnjak. Kada luk malo uvene dodamo narezano kiselo zelje i polako pirjamo cca 30 minuta podlijevajući vodom. Krumpir ogulimo, narežemo na kocke, stavimo u posoljenu hladnu vodu, skuhamo i odmah procijedimo da ne popije previše vode. Gavrilović Kranjske kobasice zarežemo kratkim rezovima po cijeloj dužini i ispržimo na ulju uz često okretanje. Na tanjur složimo kuhani krumpir, pirjano kiselo zelje, kranjsku kobasicu te dekoriramo listom peršina, origanom i crvenom paprikom.

Sastojci

Gavrilović Kranjske kobasice 200 g
Krumpir 150 g
Kiselo zelje 120 g
Luk 30 g
Češnjak 5 g
Ulje 30 ml
Sol 3 g
Papar 1 g
Origano 2 g
Peršin list 2 g
Crvena paprika 5 g