Domaće lazanje

Domaće lazanje

Za 6 osoba

Pogledan 1479 puta

Ispiši Podijeli na Facebook

Priprema

Za tijesto: od pola kg brašna i 5 jaja zamijesiti tijesto, razvaljati ga na tanko i narezati na trakice, kuhati 5 min u vodi.

Za bešamel: propržiti 50 g margarina i malo ulja. Dodati 4 žlice brašna, 1l mlijeka, parmezan, sol, vegeta, muškatni oraščić.

Za punjenje: dobro ispeći mljeveno meso s lukom i mrkvom, dodati sve začine i koncentrat rajčice.
Slagati u slojevima i peći na 200 stupnjeva 20 min.

Autor: Slađana Lacković

Sastojci

1/2 kg brašna

5 jaja

margarin, ulje

1 l mlijeka

parmezan, sol, vegeta, muškatni oraščić

mljeveno meso

luk, mrkva

koncentrat rajčice

papar, origano, bosiljak, peršin