Premium kvaliteta na stolu...

Zimska salama

Zimska salama
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • jedina originalna Zimska salama od 1883. godine
  • hladno dimljena na bukovom drvu
  • sazrijeva 3 mjeseca pri čemu se razvija čuvena plemenita plijesan
  • višak plemenite plijesni ručno se četka nakon sazrijevanja

Kada su 1883. godine talijanski i petrinjski majstori uložili svoje znanje i umijeće u stvaranje nove salame, nisu ni sanjali da su na pragu velikog otkrića - Zimske salame Gavrilović! Naime, sve salame su se tijekom sazrijevanja „pokvarile" i dobile omotač od bijele plemenite plijesni po kojoj je Gavrilović Zimska salama i danas poznata. Upravo je plemenita plijesan zaslužna za posebnu aromu Zimske salame.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Fini okus Zimske salame najbolje dolazi do izražaja uz svježi, hrustavi bijeli kruh. Odlično se sljubljuje s vrhunskim sirevima, polutvrdim ili lagano pikantnim poput ementalera. Ljubitelji jačeg okusa poslužit će uz Zimsku salamu umak od hrena ili majonezu.

Crno vino: Merlot, Cabernet Sauvignon
Bijelo vino: Chardonnay, Pinot sivi, Pjenušac

Čuvati na temperaturi do +6ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti