Premium kvaliteta na stolu...

Zimska salama naresci

Zimska salama naresci
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • jedina originalna Zimska salama od 1883. godine
  • hladno dimljena na bukovom drvu
  • sazrijeva 3 mjeseca pri čemu se razvija čuvena plemenita plijesan
  • višak plemenite plijesni ručno se četka nakon sazrijevanja

Kada su 1883. godine talijanski i petrinjski majstori uložili svoje znanje i umijeće u stvaranje nove salame, nisu ni sanjali da su na pragu velikog otkrića - Zimske salame Gavrilović! Naime, sve salame su se tijekom sazrijevanja „pokvarile" i dobile omotač od bijele plemenite plijesni po kojoj je Gavrilović Zimska salama i danas poznata. Upravo je plemenita plijesan zaslužna za posebnu aromu Zimske salame.

Prijedlozi za serviranje

Fini okus Zimske salame najbolje dolazi do izražaja uz svježi, hrustavi bijeli kruh. Odlično se sljubljuje s vrhunskim sirevima, polutvrdim ili lagano pikantnim poput ementalera. Ljubitelji jačeg okusa poslužit će uz Zimsku salamu umak od hrena ili majonezu.

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti