Premium kvaliteta na stolu...

Šunka Mandolina

Šunka Mandolina
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • više od 80% mesa
  • jedinstvena i fina tekstura

Ova gastronomska delicija sadrži 80 posto najkvalitetnijeg svinjskog mesa te se proizvodi na tradicionalan način koji čuva izvoran prirodan okus. U Hrvatskoj jedino Gavrilović proizvodi ovu vrstu šunke. Spada u vrhunske specijalitete te se nalazi na vodećem mjestu na tržištu.

Povijest šunke mandoline

  • Geo. A. Hormel & Co. (Hormel Foods Corporation) je proizveo prvu šunku u konzervi 1926. godine
  • ipak, povijest konzerviranja hrane započinje dosta ranije kada je krajem 18. stoljeća Napoleon ponudio poveću svotu novaca onome tko će izmisliti način konzerviranja hrane za njegovu vojsku

Prijedlozi za serviranje

Kockice šunke Mandoline poslužite uz mozzarelu, mladi paški sir ili dalmatinski sir iz ulja. Kao dodatak poslužite masline,ukiseljene lučice ili svježe sezonske salate.

Crno vino: Merlot, Plavac mali
Bijelo vino: Bogdanuša

Čuvati na sobnoj temperaturi

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti