Premium kvaliteta na stolu...

San Giorgio Mortadella Superiore s maslinama naresci

San Giorgio Mortadella Superiore s maslinama naresci
  • 12 biranih začina
  • izvorna aroma talijanske mortadele
  • bez pojačivača okusa
  • polagano se peče čak i do 14 sati

San Giorgio Mortadella Superiore vrhunska je delikatesa. Mortadela se suši i polagano peče duže vrijeme jer se upravo tim postupkom njezin pravi okus i karakteristična aroma razvijaju do svoje pune raskoši. Naša mortadela se peče i do 14 sati, a mirisi i okusi koji se pritom razvijaju su jednostavno neodoljivi. Ukusne i sočne masline mortadeli daju punoću okusa i mediteranski štih.

Prijedlozi za serviranje

Važno je da mortadela bude narezana tanko poput papira. Može se rezati i na kockice, a taj se oblik posebno preporučuje ako je obogaćena crnim paprom, pistacijama ili maslinama. Mortadela rezana na kockice najčešće se poslužuje uz aperitive kako bi se stimulirao apetit. Uz tanko narezanu mortadelu najbolje pristaje mirisni talijanski kruh focaccia.

Crno vino: Valpolicella
Bijelo vino: Chardonnay

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Kako je Mortadella San Giorgio Superiore dobila ime?

San Giorgio, na hrvatskome sv. Juraj, poznati je kršćanski svetac. Zaštitnik je seljaka i domaćih životinja. Generacije Gavrilovića ga štuju kao svoga sveca zaštitnika. Talijansko ime San Giorgio odabrano je kao naziv za Gavrilović premium mortadelu jer se priprema po izvornoj talijanskoj recepturi.

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti