Premium kvaliteta na stolu...

Salama Romana

Salama Romana
  • prvi proizvod iz NOVE linije premium salama Di Giusto
  • laganog i blagog okusa
  • rustikalnog izgleda, obavijena plemenitim plijesnima

Salama Romana predstavnik je nove linije Gavrilovićevih premium proizvoda, Di Giusto. Laganog je i blagog okusa, a sočnost i mekaniji zagriz, karakterističan za salame sjeverne Italije, zahvaljuje kraćem vremenu sušenja. Lako se prepoznaje po rustikalnom ovitku obavijenom plemenitim plijesnima u duhu tradicionalnih Gavrilovićevih delikatesa.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak sa špagom.

Salamu Romanu preporučujemo poslužiti uz zelene masline, marinirane tikvice ili patliđane. Uz laganiji okus Romane odlično pašu fini mazivi sirevi - kozji ili ovčji mekani sir.

Crno vino: Merlot
Bijelo vino: Malvazija, Portugizac

Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C

 

Di Giusto linija trajnih salama

Od druge polovice 19. stoljeća, više generacija talijanskih obitelji zime su provodile u Petrinji pripremajući fine salame u tvornici Gavrilović, a među njima je bila i obitelj Di Giusto. Članovi te obitelj bili su poznati mesarski majstori te su, radeći uz bok Gavrilovićevim majstorima, ostavili duboki trag u povijesti tvornice i hrvatske gastronomije. Dokaz čvrstih veza te talijanske obitelji s Petrinjom je činjenica da potomci obitelji Di Giusto još i danas rade u Gavriloviću. Osmislivši Di Giusto liniju unutar branda Gavrilovićevih trajnih salama, odajemo im zasluženo priznanje.

Premium dizajn ove linije naglašen je tamnom bojom etikete sa zlatnim detaljima. U pozadini se nalazi originalna fotografija iz 1906. godine na kojoj su prikazani petrinjski i talijanski majstori iz Gavrilovića. Etiketu diskretno krasi i grb sjevernotalijanske pokrajine Furlanije-Julijske krajine iz koje potječe talijanska obitelj koja je zaslužna za uspjeh Gavrilovića kroz povijest.

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

Talijanski prsti u petrinjskoj salami

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti