Premium kvaliteta na stolu...

Safalada

Safalada
  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržava sočnost i mekoću nakon kuhanja

To je kobasica od fino usitnjenog svinjskog i goveđeg mesa rađena po tradicionalnoj tehnologiji starih majstora, po sastavu vrlo je slična hrenovkama te se tako i priprema. Termički se obrađuje sušenjem, dimljenjem i kuhanjem. Začinski je ugodno usklađen proizvod, a nadjev kobasice fine teksture napunjen je u prirodno crijevo.

Safalada je smatrana delikatesom na dvoru Habsburške kraljevske obitelji koja se divila njezinom bogatom okusu i profinjenosti aromatičnih začina.

Prijedlozi za serviranje

Prije konzumiranja preporučuje se kratko prokuhati safaladu, a uz dodatak raznih umaka, povrtnih variva i priloga postaje brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana. U safaladi se može uživati i bez dodatne termičke obrade, kao podloga raznim mesnim salatama.

Pivo: Svijetlo pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti